Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proefperiode concessie Capellebeemden Laakdal wordt verlengd

Capellebeemden

In Laakdal keurt de gemeenteraad een verlenging van de proefperiode goed van de concessieovereenkomst tussen de gemeente en concessionaris Khalid Chafai. De proefperiode wordt met een half jaar verlengd.

Capellebeemden als ontmoetingscentrum voor Vorst-Meerlaar

Capellebeemden in Vorst-Meerlaar werd in oktober vorig jaar officieel geopend. De gemeente verkocht het stuk grond waar vroeger de ‘witte school’ stond aan Kleine Landeigendom Zuiderkempen, het huidige LeefGoed. Een voorwaarde voor de verkoop was dat er aan de bouw van de sociale huisvesting een ontmoetingscentrum gekoppeld werd. Het toenmalige ontmoetingscentrum ‘t Centrum werd immers gesloopt. Aangezien de verenigingen door deze sloop een locatie verloren, werd er in het ontwerp van Capellebeemden rekening gehouden met de noden van verenigingen.

Het resultaat mag er zijn. Naast 51 sociale woningen en appartementen van LeefGoed, bestaat het complex uit een handelsruimte, een zaal van 350m², een professionele keuken, een foyer met toog en er is een kelder voor feestjes voor 100 personen. Een deel van de parking kan omgetoverd worden tot evenementenplein.

Een ontmoetingscentrum voor iedereen, ook voor verenigingen

Ontmoetingscentrum Capellebeemden is er voor iedereen. De gemeente hoopt ook dat verenigingen er hun weg naar vinden. Schepen van Cultuur, Gerda Broeckx, licht toe: “Met de bouw van Capellebeemden hebben we in elke deelgemeente voor een ontmoetingscentrum gezorgd. We willen ontmoetingsmogelijkheden voor onze inwoners creëren. Onze gemeente kent een rijk verenigingsleven, dus ook voor hen willen we voldoende ruimte creëren. Capellebeemden leent zich voor grote en kleine feesten. In de kelder kunnen fuiven gegeven worden. Verenigingen kunnen gratis gebruik maken van de foyer met toog. Ze betalen dan enkel voor het drankverbruik. Bij de gemeente kunnen verenigingen allerlei materiaal huren. Dit alles kunnen ze via het evenementenloket bestellen.”

De werking wordt verfijnd

Capellebeemden kende een hobbelige start. Er waren wat kinderziekten en mankementen die aanpakt dienden te worden. De gemeente en concessionaris Khalid Chafai bleven hierover steeds in overleg. Om elkaar extra ruimte te geven om de werking te optimaliseren, werd beslist om de proefperiode van de concessie met een half jaar te verlengen. Khalid Chafai legt uit: “We ondervonden wat hindernissen in de opstart van dit project, maar zijn steeds samen naar oplossingen blijven zoeken. Het technische gedeelte wordt op punt gesteld door de gemeente. Aan het concept van de bistro Clubsoda wordt ook gesleuteld. Zo passen we onze kaart aan en kan je voortaan in onze bistro terecht voor borrelhapjes.”

Capellebeemden

Deel dit artikel